Кекс на сметані: покроковий рецепт смачного ласощі

No Comment Yet

Домашня випічка завжди привід для гарного настрою, тому пропонуємо порадувати себе і приготувати кекс на сметані. Ці ласощі легкі в приготуванні, а також дуже смачні і ароматні. Отже, давай разом готувати кекс на сметані.

Варіант приготування десерту на сметані виходить ніжним, повітряним і легким в приготування. З таким рецептом зіпсувати кекс зводитися нанівець, навіть якщо ти не дружиш з випічкою, головне дотримуйся покрокова.

Складові:

  • Яйця — 3 шт,
  • Цукор — 1 стакан,
  • Сметана — 200 мл,
  • Ізюм — 100 гр,
  • Борошно — 1,5 — 2 склянки,
  • Ваніль або ванільний цукор,
  • Розпушувач (або сода з оцтом).
Кекси з чорникою
Як приготувати кекс на сметані © Depositphotos

Як приготувати кекс на сметані:

  1. Перед початком приготування кексу, рекомендуємо підготувати родзинки. Їх потрібно запарити в недавно закипілій воді, тоді вони будуть м’якими і соковитими у випічці.
  2. У мисці збиваємо яйця з цукром до густої піни. Для цього потрібно використовувати міксер, включений на повну потужність.
  3. У суміш додаємо сметану, ваніль і розпушувач. Розпушувач можна замінити погашеною содою. Для цього потрібно половину чайної ложки соди погасити оцтом. Змішуємо яйця, збиті з цукром, з недавно доданою сметаною. Ваніллю і розпушувачем.
  4. У суміш додаємо борошно. Врахуй, що в підсумку має вийде не густа суміш, а з консистенцією, як у сметани.
  5. У готову суміш додаємо родзинки. Їх можна замінити на ягоди або дрібно порізаними фрукти (тоді випічка вийде більш літньою).
  6. Перекладаємо суміш у форму для випікання. Можна використовувати як велику, так і кілька маленьких. Перед тим, як перекладати суміш форму змастити вершковим маслом або маргарином.
  7. Випікати кекс 30 — 40 хвилин на невеликому вогні в духовці. Для перевірки готовності можна використовувати сірники або зубочистки.
Up Next

Related Posts

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *