Як дієта впливає на зуби

No Comment Yet

Як дієта впливає на зуби? На це питання не можна відповісти однозначно. Адже прагнучи до стрункої фігури люди іноді забувають про те, як важлива і здорова усмішка. Але ж часто харчування відбивається на зубах — вони починають кришитися, з’являється необхідність в пломбах. Як цього уникнути?

Розповідаємо, що відбувається з зубами, коли людина сідає на дієту, які способи скинути вагу можуть негативно позначитися на зубах і що з цим робити.

Що відбувається з зубами, коли людина сідає на дієту?

Через дієти зубна емаль може руйнуватися. Організм знаходиться в стресі через дефіцит калорій. Обмеження калорій, малий вибір продуктів та інші «принади» дієти негативно впливають на зубну емаль. Зуби стають слабкими і крихкими, а отже — починають часто травмуватися.

Через щоденну нестачу вітамінів і мінералів, білків, жирів, вуглеводів, а також кальцію, фтору, фосфору або калію організм намагається отримати ці корисні речовини з кісток і зубів. Тому, сидячи на дієті, важливо стежити за балансом вітамінів, мінералів, мікроелементів в організмі.

Які дієти негативно впливають на зуби?

  • Фруктова дієта

Це харчування, яке будується на соках і смузі, негативно впливають на здоров’я зубів і ясен. Справа в тому, що фрукти викликають різкий сплеск, а потім спад інсуліну в організмі. Як наслідок — розвиток пародонтиту та інших захворювань ясен.

  • Метод схуднення за принципом 5/2

Прихильники дієти, під час якої потрібно дотримуватися жорстких обмежень два дні на тиждень, а в інший час можна їсти продукти з високим вмістом білків і низьким рівнем вуглеводів також ризикують зубами.

При такому типі харчування погіршується вуглеводний обмін речовин, а це стає причиною високої концентрації в крові глюкози і кетонових тіл. Ці метаморфози в організмі стають причиною неприємного запаху з рота

  • Молочна дієта

При такому типі харчування молоко залишається на зубах і стає причиною утворення зубного каменю.

  • Сироїдіння

Постійне вживання в їжу продуктів без теплової обробки також негативно позначається на здоров’ї зубів. Через цукру, що міститься у фруктах, на зубах розвивається карієс.

Up Next

Related Posts

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *