Експерт навела аргументи на користь смачної солодощі в раціоні
Шокалад – не тільки смачна, але й корисна їжа, зрозуміло, якщо мова йде про справжній якісний продукт і його вживання в розумних межах. Дієтолог назвала топ-5 причин, чому не варто відмовлятися від популярної солодощі.
Шоколад зарекомендував себе не тільки, як улюблені ласощі ласунів, але і як продукт, що володіє лікувальними властивостями. Чому варто їсти шоколад?
1. Нутритивно цінний продукт. В какао достатню кількість клітковини, відмінний мінеральний склад — багато магнію, марганцю, міді.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
⠀2. Відмінний склад поліфенолів. Вони володіють антиоксидантною та протизапальною ефектом: епікатехін, кверцетин, антоціани — чим їх більше, тим какао і шоколад гіркіші.
⠀
3. Позитивно впливають на артеріальний тиск. Флавоноїди чорного шоколаду стимулюють виділення нітрату азоту ендотелієм судин, а він є потужним розслаблюючим фактором.
⠀
4. Захищають шкіру від сонця. Флавоноїди гіркого шоколаду захищають шкіру від сонячних опіків.
⠀
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
5. Покращує мозкову активність. Какао покращує когнітивні функції у людей похилого віку з психічними розладами.
⠀
Крім того, какао містить стимулюючі речовини, як кофеїн і теобромін, які короткочасно піднімають настрій і мозкову активність.