Домашня випічка завжди привід для гарного настрою, тому пропонуємо порадувати себе і приготувати кекс на сметані. Ці ласощі легкі в приготуванні, а також дуже смачні і ароматні. Отже, давай разом готувати кекс на сметані.
Варіант приготування десерту на сметані виходить ніжним, повітряним і легким в приготування. З таким рецептом зіпсувати кекс зводитися нанівець, навіть якщо ти не дружиш з випічкою, головне дотримуйся покрокова.
Складові:
- Яйця — 3 шт,
- Цукор — 1 стакан,
- Сметана — 200 мл,
- Ізюм — 100 гр,
- Борошно — 1,5 — 2 склянки,
- Ваніль або ванільний цукор,
- Розпушувач (або сода з оцтом).
Як приготувати кекс на сметані:
- Перед початком приготування кексу, рекомендуємо підготувати родзинки. Їх потрібно запарити в недавно закипілій воді, тоді вони будуть м’якими і соковитими у випічці.
- У мисці збиваємо яйця з цукром до густої піни. Для цього потрібно використовувати міксер, включений на повну потужність.
- У суміш додаємо сметану, ваніль і розпушувач. Розпушувач можна замінити погашеною содою. Для цього потрібно половину чайної ложки соди погасити оцтом. Змішуємо яйця, збиті з цукром, з недавно доданою сметаною. Ваніллю і розпушувачем.
- У суміш додаємо борошно. Врахуй, що в підсумку має вийде не густа суміш, а з консистенцією, як у сметани.
- У готову суміш додаємо родзинки. Їх можна замінити на ягоди або дрібно порізаними фрукти (тоді випічка вийде більш літньою).
- Перекладаємо суміш у форму для випікання. Можна використовувати як велику, так і кілька маленьких. Перед тим, як перекладати суміш форму змастити вершковим маслом або маргарином.
- Випікати кекс 30 — 40 хвилин на невеликому вогні в духовці. Для перевірки готовності можна використовувати сірники або зубочистки.